Thursday, September 20, 2012

အဆီပါေသာ အစားအစာမ်ားက ဦးေႏွာက္ကို ပ်က္စီးေစႏိုင္


ျပည့္ဝ ဆီျကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ေသာ အစားအစာ မ်ားက ဦးေႏွာက္ အတြင္းရွိ လူ တစ္ေယာက္၏ အစာစားခ်င္ စိတ္ကို ထိန္းညႇိေပးေသာ ေနရာအား ပ်က္စီးေစႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တစ္ခုမွ ေတြ႕ရွိ ထားပါတယ္။
ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ေအာက္ေျခမွာရွိ ေသာ ဟိုက္ပိုသားလမတ္စ္လို႔ေခၚတဲ့ ေနရာက လူေတြစားသံုးေသာ အစား အစာ၏ ပမာဏႏွင့္ စြမ္းအင္သံုးစြဲမႈ ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးပါတယ္။ အဝလြန္သူ မ်ားတြင္ ဤထိန္းခ်ဳပ္မႈ ပ်က္ျပား သြားၿပီး အလုပ္မလုပ္ေတာ့တဲ့အတြက္ အစားေတြ ပိုစားမိျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ျကြက္မ်ားျဖင့္ စမ္းသပ္မႈအရ အဆီျမင့္ မားေသာ အစားအစာမ်ားက ဟိုက္ပို သားလမတ္စ္ကို ထိခိုက္ဒဏ္ရာျဖစ္ ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ထိုမွတစ္ဆင့္ စြမ္းအင္ထိန္းညႇိမႈ ပ်က္ျပားသြား ၿပီး ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္လာကာအဝလြန္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ေမာင္ Ref: Healthcare Asia.
Health Digest

No comments:

Post a Comment