ကန္စြန္းဥထဲမွာ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္ေသာ ေပၚလီဖီေနာလ္ ေခၚ အင္တီ ေအာက္စီး ဒင့္ေတြ ပါဝင္ပါ တယ္။ အဲဒီကန္စြန္းဥထဲကို ႐ိုး႐ိုး ကေလးနဲ႔ ကုန္က် စရိတ္လည္း မရွိတဲ့ နည္းျဖစ္တဲ့ လွ်ပ္စစ္စီးေၾကာင္း တစ္ခု ျဖတ္သန္း လိုက္ေစျခင္းအားျဖင့္ သူ႔ အထဲမွာပါဝင္တဲ့ အင္တီေအာက္စီးဒင့္ ပမာဏ ၆၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ျမင့္တက္ သြားေစႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေတြ႕ရွိထားပါတယ္။
ဒီသုေတသန စာတမ္းအေၾကာင္းကို ကမၻာ့အႀကီးဆံုး
သိပၸံပညာအဖြဲ႕အစည္းႀကီးျဖစ္ေသာ အေမရိကန္ဓာတုေဗဒအဖြဲ႕အစည္းႀကီး ရဲ႕ ၂၄၄
ႀကိမ္ေျမာက္ အမ်ိဳးသား အစည္းအေဝးမွာ ထုတ္ျပန္ေၾကညာ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ကမၻာေပၚရွိ လူ အမ်ားစုဟာ ကန္စြန္းဥသည္ ကမၻာ့အေရးႀကီးဆံုးေသာ
အစားအစာတစ္ခု ျဖစ္ေၾကာင္း မသိၾကဘူးဟုဆိုပါတယ္။ တစ္ကမၻာလံုးရဲ႕ ကန္စြန္းဥ
စိုက္ပ်ိဳး ထုတ္လုပ္မႈဟာ ဖြံ႕ၿဖိဳးဆဲႏိုင္ငံမ်ားမွ ျဖစ္ပါတယ္။
အဲဒီႏိုင္ငံေတြဟာ အစား အစာႏွင့္ အာဟာရ ခ်ိဳ႕တဲ့မႈျဖစ္ေန ေသာ
ႏိုင္ငံမ်ားျဖစ္ပါတယ္။ ဤေတြ႕ ရွိခ်က္ေၾကာင့္ ကန္စြန္းဥသည္ လူတို႔ ရဲ႕
က်န္းမာေရးႏွင့္ အာဟာရ တို႔ ဖြံ႕ၿဖိဳး တိုးတက္ေစႏိုင္ေၾကာင္း၊ ဆာေလာင္
မႈကို ေျဖေဖ်ာက္ရာတြင္ အေရးႀကီးဆံုး က႑မွ ပါဝင္သည္ဆိုတာကို သိႏိုင္ ေၾကာင္း
ေျပာခဲ့ၾကပါတယ္။ ကန္စြန္းဥ ထဲမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ သဘာဝသၾကား ဓာတ္၊
႐ႈပ္ေထြးကစီဓာတ္၊ အသား ဓာတ္၊ ဗီတာမင္ A, C ၊ သံဓာတ္ႏွင့္
ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္တို႔ ပါဝင္ပါတယ္။
ေမာင္ Ref: Healthcare Asia.
Health Digest
No comments:
Post a Comment