Friday, September 21, 2012

ေဆးေျခာက္သံုးလွ်င္ ေဝွးေစ့ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္

Ever November | 9/21/2012 10:03:00 AM | Best Blogger Tips

အေပ်ာ္ သေဘာျဖင့္ ေဆးေျခာက္ ႐ွဴျခင္း၊ ဟင္းထည့္ ခတ္၍ စားျခင္း စသျဖင့္ သံုးစြဲသူမ်ားအား ေဝွးေစ့ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခ အခြင့္အလမ္း ပို မ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ေဝွးေစ့ကင္ဆာဟာ အသက္ ၁၅ ႏွစ္မွ ၄၅ ႏွစ္အတြင္း လူငယ္မ်ားတြင္ အျဖစ္အမ်ားဆံုးေသာ ကင္ဆာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုအျဖစ္မ်ားလာရျခင္း ရဲ႕ အေၾကာင္းရင္းဟာ သတိမျပဳမိဘဲ ပတ္ဝန္းက်င္ဆိုင္ရာ ထိေတြ႕မႈမ်ား ေၾကာင့္ျဖစ္တယ္လို႔ သုေတသီမ်ား က သံသယရွိေနၾကပါတယ္။ ေဝွးေစ့ကင္ဆာျဖစ္ေနတဲ့ လူငယ္ ၁၆၃ ေယာက္ဟာ မိမိကိုယ္ကို ေဆးေျခာက္သံုးစြဲေနသူျဖစ္ေၾကာင္း ဝန္ခံသတင္းပို႔ခဲ့ၾကသူမ်ား ျဖစ္ပါတယ္။
သုေတသီမ်ား ေတြ႕ရွိခဲ့တဲ့ အျခားတစ္ခ်က္ကေတာ့ ေဆးေျခာက္သံုးစြဲ ေနေသာ သူမ်ားသည္ မသံုးစြဲသူမ်ား ထက္ ေဝွးေစ့ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း ပိုမ်ား ေနျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ေသာေဝွးေစ့ကင္ဆာအမ်ိဳးအစားမ်ားဟာ ေရာဂါအလားအလာ ဆိုးဝါးေလ့ရွိၿပီး လူငယ္မ်ားတြင္ အျဖစ္မ်ားပါတယ္။
ေမာင္ Ref: Healthcare Asia.
Health Digest

No comments:

England - Premier League

Italy - Serie A

Spain - Primera Division

Germany - Bundesliga

France - Ligue 1