Sunday, July 29, 2012

ပိုမို က်န္းမာရ ေလေအာင္

Ever November | 7/29/2012 03:51:00 AM | Best Blogger Tips

အလုပ္ခ်ိန္ ပိုမ်ားျခင္း ေၾကာင္႕ စိတ္က် ေဝဒနာ ျဖစ္ေစႏိုင္
တစ္ေန႔ ကို အလုပ္ခ်ိန္ ၁၁ နာရီ ဒါမွမဟုတ္ ဒါထက္ ပိုမ်ားတာေၾကာင့္ တစ္ေန႔ကို ခုနစ္နာရီ ဒါမွမဟုတ္ ရွစ္ နာရီ လုပ္ရသူေတြထက္ စိတ္က်ေဝဒနာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆခန္႔ ပိုမိုမ်ားႏိုင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက ေဖာ္ထုတ္ထားပါတယ္။
ဘယ္ရီသီးစားျခင္းေၾကာင္႕ ပါကင္ဆန္ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏိုင္
စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ဘလူးဘယ္ရီ၊ ဘလက္ဘယ္ရီ အစရွိတဲ့ ဘယ္ရီသီး အမ်ိဳးအစားေတြထဲမွ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ခြက္ တစ္ဝက္စာ အပတ္စဥ္ စားသံုးတာ ေၾကာင့္ ပါကင္ဆန္ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္ႏႈန္း က်ဆင္းႏိုင္တယ္လို႔ ဟား ဗတ္ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဘယ္ရီသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ တခ်ိဳ႕ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြက ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးမႈမရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးထားႏိုင္တာေၾကာင့္လို႔ သုေတသီေတြက မွတ္ခ်က္ခ်ပါတယ္။
႐ံုးပိတ္ရက္တြင္ ေဆးလိပ္ေသာက္သူမ်ားႏွင္႕ မွတ္ဉာဏ္ဆံုး႐ံႈးမႈျပႆနာ ဆက္စပ္မႈရွိ
႐ံုးပိတ္ရက္ေတြမွာသာ ေဆးလိပ္ ေသာက္သံုးသူေတြဟာ ေန႔စဥ္ေဆးလိပ္ ေသာက္သံုးသူေတြလိုမ်ိဳးပဲ မွတ္ဥာဏ္ ပ်က္စီးဆံုး႐ံႈးမႈရွိတယ္လို႔ ေလ့လာမႈအ သစ္အရ သိရပါတယ္။
အခြံမာသီးမ်ားကို အဆာေျပ စားသံုးသူမ်ား ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ဆင္းႏိုင္
အခြံမာသီး(Nuts)ေတြမွာ အဆီ ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလး ခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြက မစားဘဲ ေန တတ္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဝလြန္မႈ ဂ်ာနယ္မွ ေလ့လာမႈအသစ္အရ ေန႔စဥ္ လက္တစ္ဆုပ္စာ အခြံမာသီးေတြကို စား သံုးသူေတြဟာ အခြံမာသီး တစ္ပတ္ တစ္ႀကိမ္သာ စားသူေတြထက္ အဝလြန္ တာျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ နည္းတယ္လို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဘယ္ရီသီးစားျခင္းေၾကာင္႕ ပါကင္ဆန္ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့က်ႏိုင္ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ဘလူးဘယ္ရီ၊ ဘလက္ဘယ္ရီ အစရွိတဲ့ ဘယ္ရီသီး အမ်ိဳးအစားေတြထဲမွ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ခြက္ တစ္ဝက္စာ အပတ္စဥ္ စားသံုးတာ ေၾကာင့္ ပါကင္ဆန္ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္ႏႈန္း က်ဆင္းႏိုင္တယ္လို႔ ဟား ဗတ္ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဘယ္ရီသီးမွာ ပါဝင္တဲ့ တခ်ိဳ႕ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြက ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးမႈမရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးထားႏိုင္တာေၾကာင့္လို႔ သုေတသီေတြက မွတ္ခ်က္ခ်ပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
Good Health

No comments:

England - Premier League

Italy - Serie A

Spain - Primera Division

Germany - Bundesliga

France - Ligue 1