Wednesday, July 4, 2012

ၾကက္သြန္ျဖဴ အစြမ္း

Ever November | 7/04/2012 02:45:00 PM | Best Blogger Tips

အဆီက်ေစသျဖင့္ ေန႔စဥ္မွန္မွန္စားသုံးပါက ေသြးတုိး ေရာဂါမျဖစ္ေစရန္ႏွင့္ ျဖစ္ပြားေနေသာ ေသြးတုိးေရာဂါကုိ
ေပ်ာက္ေစပါတယ္။အစားစားေနစဥ္ အတူ စားသုံး၍ ျဖစ္ေစ၊ အစာစားၿပီး ေဆးအျဖစ္ အမႈန္႔ျပဳ စားသုံးလွ်င္ အစာေၾက၍ ေလသက္ေစႏုိင္သည္။ ကေလးမ်ား ေလဆန္နာ ျဖစ္လွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတစ္လုံးကို မီးဖုတ္ေကၽြး ပါက ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။

အဆုတ္ႏွင့္ ဆုိင္ေသာ အဆုတ္ အေအးမိ၊ အဆုတ္ပြေသာ ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္သည္။ အေအးမိျခင္းႏွင့္ တုတ္ေကြး ဖ်ားမ်ားကုိလည္း ေပ်ာက္ေစၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ အဆီထုတ္၍ တုိက္ေကၽြးပါက သလိပ္ရႊင္ေစ၊ ေခ်ာင္းဆုိး သလိပ္ကပ္ျခင္း တုိ႔ကုိ ေပ်ာက္ကင္းေစပါသတ့ဲ။

ေရာဂါပုိးမ်ား ေသေစႏုိင္ သျဖင့္ ျမစ္ေျခာက္နာ (ေခၚ) အဆုတ္နာ (တီဘီ) ေရာဂါ ရွင္မ်ားကိုလဲ တုိက္ေကၽြးႏုိင္ပါတယ္။ လိမ္းေဆး အဆီအျဖစ္ ႏွမ္းဆီႏွင့္ ေလးညွင္းတုိ႔ႏွင့္ ေရာစပ္၍ က်ိဳခ်က္ၿပီး လိမ္းလွ်င္ ကုိယ္လက္ အကုိက္အခဲႏွင့္ နားကုိက္၊ နားျပည္ယုိျခင္းကို သက္သာ ေပ်ာက္ကင္း ႏုိင္သည္။

ႏွလုံးႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါ ေ၀ဒနာ ရွင္မ်ားအတြက္ ေဆးအေနနဲ႔ ေသာ္လည္းေကာင္း၊ အစာအဟာရ အျဖစ္ႏွင့္ ေသာ္လည္းေကာင္း မွန္မွန္ စားသုံးပါက ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း ေႏွးေကြးၿပီး တျဖည္းျဖည္း သက္သာ ေစႏုိင္သည္။ ၾကာရွည္ စားသုံးလွ်င္ ဆံပင္ကုိ နက္ေစ၍ သုတ္ကုိ ပြားေစသည္။

ျမစ္ပြားနာ (ေခၚ) ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္း နည္းေစရန္ အတြက္ ႀကိဳတင္ ကာကြယ္ စားသုံးႏုိင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥတစ္လုံးကုိ ေၾကးခ်ိတ္ျဖင့္ ေဖာက္၍ ပ်ားရည္တြင္ စိမ္ထားၿပီး စားသုံးပါက အိပ္ေပ်ာ္ စား၀င္ အင္အား ျပည့္ၿဖိဳး ေစႏုိင္ပါသည္။ ေသြးတြင္းတြင္ ရွိေသာ cholesterol ကုိ က်ေစသျဖင့္ ေသြးေၾကာက်ဥ္း၊ ႏွလုံးေရာဂါ မ်ားအတြက္ လြန္စြာ သင့္ေတာ္သည္။ 
By Mg Mandalay
ဧရာ၀တီဘေလာ႔ဂ္

No comments:

England - Premier League

Italy - Serie A

Spain - Primera Division

Germany - Bundesliga

France - Ligue 1