Monday, June 3, 2013
သားအိမ္ကင္ဆာ စမ္းသပ္နည္းသစ္ အိႏၵိယရွာေဖြေတြ႔ရွိ
Ever November | 6/03/2013 08:40:00 AM |
ႏိုင္ငံတကာသတင္း
သားအိမ္ကင္ဆာ ေရာဂါေၾကာင့္ အမ်ဳိးသမီးေတြ ေသဆုံးေနရတာကုိ သာမာန္ အိမ္သုံးစားေသာက္ပစၥည္း တခုျဖစ္တဲ့ ရွာလကာရည္ကုိ အသုံးျပဳၿပီး သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တဲ့အထိ ေအာင္ျမင္မႈရခဲ့တဲ့အေၾကာင္း အိႏၵိယႏုိင္ငံ မြမ္ဘုိင္းၿမိဳ႕က ဆရာ၀န္ေတြက ေၾကညာလုိက္ပါတယ္။
အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စု ရွီကာဂုိၿမိဳ႕က ညီလာခံတခုအတြင္း အိႏၵိယဆရာ၀န္ေတြရဲ႕ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္ကုိ တင္ျပရာမွာေတာ့ အမ်ဳိးသမီးေပါင္း ၁ သိန္းခဲြေလာက္ ပါ၀င္တဲ့ သုေတသနအတြင္း ေသဆုံးမႈႏႈန္း ၃၁ရာခုိင္ႏႈန္းအထိ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ခဲ့တဲ့အေၾကာင္း ေျပာဆုိခဲ့တာပါ။
ရွာလကာရည္ပါတဲ့ ဂြမ္းစနဲ႔ သားအိမ္ကုိ ေဆးေၾကာ စမ္းသပ္ၾကည့္တဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ တစ္႐ႈးေတြဟာ အျဖဴေရာင္အျဖစ္ ေျပာင္းလဲ သြားတတ္တဲ့အတြက္၊ ႀကိဳတင္ကာကြယ္မႈေတြ ကုသမႈေတြ အခ်ိန္မီ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္တယ္လုိ႔လည္း ေျပာပါတယ္။
ခ်မ္းသာတဲ့ႏုိင္ငံေတြမွာလုိ သားအိမ္ကင္ဆာေရာဂါအတြက္ ေငြကုန္ေၾကးက် မ်ားတဲ့ စံခ်ိန္မီ စမ္းသပ္စစ္ေဆးမႈမ်ဳိးေတြကုိ မတတ္ႏုိင္ၾကတဲ့ ဖြံ႔ၿဖိဳးဆဲႏုိင္ငံမွာ လြယ္ကူ႐ုိးစင္းတဲ့ ဒီစမ္းသပ္နည္းသစ္က အမ်ဳိးသမီးေပါင္း ေထာင္ေသာင္းမကရဲ႔ အသက္ေတြကုိ ကယ္တင္ႏုိင္လိမ့္မယ္လုိ႔လည္း အိႏၵိယ ေဆးသုေတသန ပညာရွင္ေတြက ေျပာခဲ့ၾကတာပါ။
VOA
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment