Wednesday, October 3, 2012

အဆစ္အျမစ္ေရာင္ ေရာဂါ မျဖစ္ဖုိ႔ ခ်ယ္ရီသီး စားသင့္တယ္

Ever November | 10/03/2012 03:34:00 PM | Best Blogger Tips

ခ်ယ္ရီသီးစာျခင္းဟာ အဆစ္အျမစ္ေရာင္   ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္တ့ဲ။ ခ်ယ္ရီသီးမွာပါ၀င္တ့ဲ ဓာတ္က အဆစ္အျမစ္ကိုက္ခဲ   ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ပါးေစတဲ့အေၾကာင္း အဆစ္ အျမစ္ေရာင္ ေရာဂါေ၀ဒနာရွင္ေတြကို လက္ေတြ႔ စမ္းသပ္မႈမွ တဆင့္ ေတြ႔ရွိခ့ဲရတာပါ။ 

 လက္ေတြ႔ စမ္းသပ္မႈကေတာ့ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ ေ၀ဒနာရွင္ေတြကိုး ႏွစ္ရက္ေက်ာ္ခန္႔ ခ်ယ္ရီးသီးကို စားသံုးေစခဲ့ၿပီး စစ္ေဆးေတြ႔ရွိတာလုိ႔ ရုိက္တာ သတင္းတပုဒ္က ဆုိပါတယ္။ ေတြ႔ရွိခ်က္အဆုိအရ ခ်ယ္ရီသီး စားသံုးမႈေၾကာင့္ အဆစ္အျမစ္ေရာင္ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကို ရာခုိင္ႏႈန္း ၃၀ အထိ ေလ်ာ့ က် သြားသလို ကိုက္ခဲတဲ့ ေ၀ဒနာလည္း ေလ်ာ့က်သြားတယ္လို႔ အေမရိကန္ ေဘာစတြန္ တကၠသိုလ္မွ က်န္းမာေရး ဆိုင္ ရာ ေဆး သုေတသန ပညာရွင္ေတြက ေျပာၾကားခ့ဲပါတယ္။

 ဒီလို အဆစ္အျမစ္ေရာင္တဲ့ ေရာဂါဆုိတာလည္း အမ်ိဳးသားေတြထက္ အမ်ိဳးသမီးေတြက ပိုအျဖစ္မ်ား ပါတယ္တဲ့။ ခ်ယ္ရီသီးထဲမွာပါတဲ့ ဓာတ္တမ်ိဳးက လူ႔ခႏၵကိုယ္ ေသြးထဲမွာ ရွိတဲ့ ယူရစ္အက္စစ္ဆိုတာကုိ ထိန္းညွိေပးတာေၾကာင့္ အခု လုိ ေရာဂါ သက္သာတာ၊ ျဖစ္ပြားမႈ ေလ်ာ့နည္းတာေတြ ျဖစ္တာပါတဲ့။ ဒါေၾကာင့္ လူတဦးအေနနဲ႔ ေန႔တုိင္း ခ်ယ္ရီသီး ၁၀ လံုးက ေန ၁၂ လံုးေလာက္ထိ ပံုမွန္စားသံုးသင့္ပါတယ္လို႔ ဆုိထားပါတယ္။ 
irrawaddy blog

No comments:

England - Premier League

Italy - Serie A

Spain - Primera Division

Germany - Bundesliga

France - Ligue 1